Onderhoud van uw sieraden

Laat een keer per jaar uw zettingen controleren ter voorkoming van het verliezen van stenen uit uw sieraad!

Zilver heeft de eigenschap te verkleuren, meestal kunt u dit zelf met een zilverpoets doek verhelpen. Hardnekkige aanslag kan verwijderd worden met een zilverpoetsmiddel bijv. Silver & Multimetal Foam van Hagerty. Erg grillige sieraden of colliertjes kunnen ook schoongemaakt worden in een zilverbadje "Silver Clean" van Hagerty. Mocht de aanslag zeer hardnekkig zijn of bent u bang dat het sieraad niet tegen een dergelijke behandeling kan omdat er bijvoorbeeld stenen in verwerkt zijn schroom dan niet om bij ons binnen te lopen en dan maken wij uw sieraad weer als nieuw, geheel onder service!(Grote objecten berekenen wij wel )

Geelgoud verkleurt nauwelijks en hoeft bijna niet gepoetst te worden. U kunt eventueel sieraden met zettingen of openingen behandelen met een oude tandenborstel en wat afwasmiddel,bij voorkeur Dreft, hierdoor zal het sieraad en de stenen weer gaan glanzen. Mocht u het zelf niet aandurven of u krijgt niet het gewenste resultaat loopt u dan even bij ons binnen dan maken wij uw sieraad weer als nieuw. 

Witgoud verkleurt niet als er geen Rhodiumlaagje op aangebracht is, is dit wel het geval dan kan uw ring gelig of grijzig kleuren na enige tijd. Rhodium wordt soms aangebracht op witgouden sieraden om deze een witte kleur te geven aangezien witgoud wat gelig is van zichzelf ,het is tenslotte ook gelegeerd met goud en dat is van nature geel. Ook uw witgouden sieraden polijsten wij voor u onder service , wel is er een risico dat de Rhodiumlaag er dan  af gaat en om deze opnieuw aan te brengen zijn kosten verbonden. Onze eigen collectie evenals een aantal van onze ingekochte collecties zijn ongerhodineerd dus wat u koopt is de daadwerkelijke kleur van het witgoud. 

Gematteerde sieraden zullen in alle gevallen weer gaan glanzen na enige tijd, hoe snel dit gaat is afhankelijk van uw dagelijkse bezigheden. Het zijn de eerste krassen die het meeste storen , is uw sieraad zijdemat geschuurd dan kunt u met een soort van schuursponsje uw sieraad wat bijwerken (niet te vaak natuurlijk). Ook hierbij kunnen wij u helpen uw sieraad weer mooi te maken. 

Slijtage van uw sieraad is onvermijdlijk maar het proces kan wel vertraagd worden door een aantal factoren. Zo kunt u uw sieraden het beste s'nachts uit doen en ook tijdens sporten/verbouwen/tuinieren niet dragen. Zorg dat u ze in de doos opbergt als u ze niet draagt. Ook uw sieraden hebben af en toe onderhoud nodig , breng ze dus af en toe voor controle bij ons langs wij kijken ze dan na en poetsen ze weer op. Op deze manier heeft u langer plezier van uw sieraad .

 Prijswijzigingen onder voorbehoud.
Privacy Statement

© 2024 Zuurdeeg & Ockels | Website door OVK webdesign.nl